23.4.2013

Kaikki alkaa vaatekaapista

Vaatekaappini on saamassa uuden ilmeen. Se kevenee. Hyvästi nyppyiset henkkamaukan akryylirätit, hyvästi huonosti istuvat kengät. Nyt mennään yksinkertaisuuden kautta kauneuteen.

Siitä on nyt muutama vuosi aikaa kun aloin herätä siihen, että minulla on liikaa. Liikaa tavaraa. Liikaa negatiivisuutta. Liikaa turhuutta. Liikaa painolastia. Liikaa painoa. Mutta en oikein tiennyt, mistä lähteä vähentämään tätä kaikkea. Koko paljous tuntui yhdeltä isolta sotkuiselta vyyhdeltä, jonka päästä en oikein saanut kiinni.

Sitten löysin tieni Courtney Carver -nimisen naisen vetämään projektiin nimeltä Project 333 ja tajusin, että tämä voisi olla minun juttuni. En erityisemmin seuraa muotia, enkä pidä itseäni vaateihmisenä. Minä en edes ymmärrä suurinta osaa muotilehdistä, esimerkiksi Vogue aiheuttaa minussa lähinnä ahdistusta. En todellakaan ole välinpitämätön ulkonäköni suhteen, mutta en ilmaise itseäni sitä kautta. Vaatteet eivät vaan ole sellainen asia, johon jaksaisin laittaa kauheasti aikaa tai vaivaa.

Siksi koen, että tieni kohti vähemmän turhaa kamaa sisältävää elämää on hyvä aloittaa sieltä, mistä se on helpointa eli minun tapauksessani vaatekaapista.

Tässä ovat lyhyesti projektin säännöt, suomennettuina Project 333 -sivuilta:

Koska: Aina kolmen kuukauden välein
Mitä: 33 vaatekappaletta, mukaan luettuna vaatteet, asusteet, korut, ulkovaatteet ja kengät.
Mitä ei: Itselle tärkeät, tunnearvoa sisältävät korut joita käyttää koko ajan. Alusvaatteet, yövaatteet, kotivaatteet joita käyttää vain kotona sekä urheiluvaatteet. Ehtona on, että näitä vaatteita käytetään vain niille määrättyyn tarkoitukseen.
Miten: Valitse 33 vaatekappaletta, pistä muut varastoon pois silmistä ja pois mielestä.
Muista, ettei tarkoitus ole kiduttaa itseään, vaan tarkoitus on löytää toimiva vaatevalikoima jonka kanssa pystyy kevyesti elämään kolmen kuukauden ajan.


Tulen aloittamaan oman Projekti 333:ni toukokuun alussa ja kertomaan täällä, miten se etenee.

Voin jo nyt sanoa, että sormeni syyhyävät siitä ajatuksesta, että pääsen pian heivaamaan kamaa pihalle ja keventämään elämääni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti