27.5.2013

Projekti 333 ja mistä kaikki alkoi

Totuushan on, että olen miettinyt ja suunnitellut keventämistä jo useamman vuoden. Askeleet ovat olleet lähinnä ajatuksen tasolla tapahtuvia muutoksia, pieniä ja melkein huomaamattomia. Yhtenä tärkeänä sysäyksenä on toiminut Kirsten Dirksen -nimisen naisen YouTube-kanava, johon törmäsin sattumalta viime vuoden puolella.

Kanavalla keskitytään yksinkertaisen, minimalistisen, ekologisen ja kestävän kehityksen kannalta järkevän elämän esittelyyn, eri tavoin ja eri näkökulmista. Videot ovat kiehtovia katsauksia ihmisten elämään, jotka ovat osanneet rakentaa vaatimattomista ja vähäisistä aineksista itselleen jotain kaunista, merkittävää ja henkisesti hyvin rikasta. Videot ovat mielenkiintoisia ja hyvin koukuttavia, monet niistä olen katsonut useampaan kertaan. Monista niistä näkee, että yksinkertaistettu elämäntyyli on usein kaikkea muuta kuin köyhää tai ankeaa. Se voi päinvastoin olla monin verroin mielenkiintoisempaa ja sisällöltään rikkaampaa kuin tavaraan ja materiaan keskittyvä elämäntyyli.

Kirsten Dirksen on ollut mukana perustamassa yrityksen nimeltä Faircompanies, joka nimensä mukaisesti haluaa edistää kestävää, ekologista kehitystä. Sen sivuilta voi katsoa lisää videoita, joista monissa esiintyy aikamoisia persoonia.

Itse tutustuin Project 333:hen juuri Kirsten Dirksenin videon kautta. Alla olevassa videossa projektin veteraani, nainen nimeltä Valentina Thörner da Cruz esittelee maailman toimivimman vaatekaapin. Tuohon minäkin pyrin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti