26.6.2013

Itsensä huijaamistako? Am I kidding myself?

Olen Projektin aloittamisen jälkeen pohtinut jonkun verran sitä, mitä voi laskea mukaan Projektin vaatekaappiin ja mitä ei.
Tällä hetkellä viralliseen vaatekaappikokoelmaan kuuluu vain vaatteita, joita voin käyttää töissä tai kaupungilla. Urheilu- ja kotivaatteet ovat tietenkin erikseen, sehän kuuluu projektin ideaan. Mutta entä siihen väliin jäävät vaatteet? Minulla on muutamia vaatekappaleita, joita en käytä urheillessa tai pelkästään kotona, mutta joita en suurin surminkaan laittaisi ylleni esim. kaupungille, töistä puhumattakaan. Voin kyllä käyttää niitä mökillä tai Karhunpennun kanssa pihalla ja leikkipuistossa temmeltäessä, joten periaatteessa ne eivät ole vain kotivaatteita.

Huijaanko itseäni jos pidän nämä vaatteet erillään muusta valikoimasta?

Pidättekö mieluiten työhön sopivat vaatteet ja vapaa-ajanvaatteet erillään? Kaltaiselleni toimistotyöläiselle tämä on jotenkin tärkeää, kotiin tullessa heitän aina kotivaatteet ensimmäiseksi päälle. Enkä oikein näe itseäni viikonloppuna hiekkalaatikolla kynähameessa ja kauluspaidassa.

Muutamalla järkevämmällä vaatevalinnalla tämä ongelma voisi poistua itsestään. Sekä toki painonpudotuksella, kaapissa kun odottavat yhdet "läskimittarihousut" käyttöönottoa.

Mitä mieltä olette?In English


I have left a few clothing items outside my Project 333 capsule, and I have been wondering whether I have been kidding myself.

Right now my official Project 333 capsule consists only of clothes that I wear to the office or when going into town. Clothes for sports and lounging at home are obviously excluded, but what about the rest? Stuff that doesn't really fit either category? I have some items that I can wear at the summer cottage or when I go outside to play with my daughter, but that I would never wear to the office or when going into town.

What do you think? Should these "in-betweens" be included in my capsule? I like to keep work and play separate when it comes to clothing, but maybe with a few better clothing choices this problem would resolve itself.

Am I cheating on the project by keeping these clothing items outside the capsule?

4 kommenttia:

 1. Tricky. I've decided not to have in-betweens. I've got my 33 that I use everywhere, from work to town to summer cottage, and then I've got a pile that do-not-belong, in which I have pyjamas, gym clothes and a one set of clothes for renovating/messy garden stuff (think paint-stained, old and weary. Teeshirt, trousers, and hoodie). But then my work as a dancewear shop owner allows me to dress in whatever I want, so there's no pencil skirts in my wardrobe :) And it makes life so simple. It's either counted or out. It does mean that my 33 have to cover all aspects of life, but they seem to do so, although they are nothing fancy or well-thought-over. Must be shere luck ;)

  VastaaPoista
 2. Hmm, itse luokittelisin nuo "epämääräiset" vaatteesi, joita pidät Karhunpennun kanssa, kotivaatteiksi, vaikka käytätkin niitä myös ihmisten ilmoilla eli kodin ulkopuolella. Ymmärsin, että ne ovat vaatteita, joita ei tarvitse niin varoa?

  Itse en ole koskaan vaihtanut kotona töiden tai koulun jälkeen kotivaatteisiin, en edes lapsena. Vaikka minunkin työni on suurimmaksi osaksi toimistoduunia, meillä ei onneksi ole töissä pukukoodia, joten voin pukeutua liki aina miten rennosti tai epämuodollisesti tahansa. Mutta jos töissä olisi jakkupukupakko, kyllä se varmaan minunkin kohdallani vaihtuisi kotona farkuiksi tai mukavaksi mekoksi.

  Onko työpaikkasi pukukoodi niin tiukka, että vain paitapusero + kynähame -setti on sallittu, eli voiko teillä käyttää esimerkiksi farkkuja lainkaan? Tai siistiä mekkoa, joka voisi olla myös neulosta? Ajattelin, että sellaisia vaateparsia ei ehkä tarvitsisi kotiin tullessa vaihtaa päältä pois, paisi jos ne tuntuvat kotiaskareisiin liian rajoittavilta.

  Tällaisia aatoksia syntyi näppiksen ääressä. Mielenkiintoinen tämä sinun projektisi, sitä on kivaa seurata!

  VastaaPoista
 3. Meidän toimistomme on todella rento ympäristö, farkut ja T-paidat ovat täysin OK. Itse vaan tykkään välillä pistää vähän siistimpää toimistovaatetta päälle, mutta aika usein minua näkee farkuissa, neuleissa ja tennareissa.

  Minulle kotivaatteet ovat lähinnä henkinen juttu, haluan sillä tavalla vetää eron työn ja vapaa-ajan välille.

  Olen miettinyt näitä epämääräisiä vaatteita ja tullut siihen tulokseen, että ne siirtyvät suosiolla kotivaatteiksi. Leikkipuisto ja pihan hiekkalaatikko lasketaan kodiksi. Todennäköisesti nämä T-paidat siirtyvät ennen pitkää yöasujen puolelle.

  Tässä projektissa on tosiaan parasta se, että pitää tehdä vähän tiliä ja miettiä näitä asioita. Se on ollut hyvin opettavaista.

  VastaaPoista
 4. Hmm. En tiedä mihin itse vetäisin rajan, kun ei ole tarvinnut moista pohtia. Täällä maalla kun asutaan ja lasten kanssa pihalla temmelletään niin vaatteet on niitä kotivaatteita, lökäreitä ja yöpaita-teeppareita. Jos johonkin julkisemmalle paikalle lähdetään, niin sinne mennän sitten kauppakäyntien ym. yhteydessä, jolloin vetäisen farkut ja vähän siistimpää paitaakin sitten päälle. Niillä pärjää hyvin siellä hiekkalaatikonkin reunalla :o) Ja nämä sitten lasketaan jo niihin 33 vaatteeseen.

  -Anu

  VastaaPoista