17.6.2013

Project 333, Kausi 1, viikko 2

Viikko kaksi näki vaatekaapissani muutaman vaihdon. Siirsin yhden kulahtaneen neuleen kierrätykseen, yhden liian pienen paidan vaatekaappiin odottamaan laihtumista (tai sitä, että tulen järkiini ja laitan sen kiertoon), parit kengät "juhlavaatteet, käytä vain tarvittaessa" -kategoriaan sekä pari mekkoa "vapaa-ajan vaate" -kategoriaan. Nuo kengät saattavat vielä löytää tiensä normaaliin vaatekaappiini tai kiertoon, mutta nyt toistaiseksi pidän niitä varalla juhlatilaisuuksia varten. Mekot taas ovat sellaisia joita en ikinä pukisi ylleni töihin tai kaupungille, mutta kylläkin lämpimänä päivänä esim. piknikille, rannalle, tai kun menen Karhunpennun kanssa puistoon.

Vaatekaappini tämänhetkisen tilanteen voi tarkistaa täältä »
Linkki vaatekaappini sisältöön löytyy myös sivun yläreunasta.

Olen myös ottanut muutamasta vaatekappaleesta jo valokuvia, mutta jotkut odottavat vielä kuvaamista. Kuvia tulee kyllä, ne piristävät tätä blogia ja toimivat myös itselleni hyvänä muistilistana. Asukuviin ei rohkeuteni vielä riitä, mutta ehkä niitäkin vielä nähdään.

Nämä poistot ja kierrätykset ovat johtaneet siihen, että kaapissani on nyt tilaa kahdelle tuotteelle. Eikä minulla silti ole tunnetta, että vaatteita olisi liian vähän!
Päinvastoin, olen omasta mielestäni pukeutunut tämän projektin aloittamisen jälkeen monipuolisemmin kuin koskaan aikaisemmin. Yhdistelen vaatteita ennakkoluulottomasti, kokeilen erilaisia huiveja ja koruja (jotka nekään eivät toistaiseksi ole osa Projektia, mutta varmaan aika pian ovat jos tätä rataa mennään), laitan hiuksiani enemmän ja lakkaan kynsiäni. Erilaiset räväkät ja värikkäät sukkahousut - jotka lasken alusasujen ja sukkien kanssa samaan nippuun eli Projektin ulkopuolelle - ovat jo pitkään olleet osa tyyliäni ja saankin niistä ainakin töissä paljon kommentteja ja kehuja. Sukkahousuinnostukseni takia hameet ja mekot eivät ole minulle ongelma viileälläkään ilmalla, mikä lisää vaatekaapin monipuolisuutta.

Tarvitsen kyllä uusia vaatekappaleita. Listan ylimpänä ovat toiset farkut, mielellään mustat. Pukeutumisneuvojan ansiosta minulla on jo merkki ja malli tiedossa, mutta budjettisyistä en voi tehdä ostopäätöstä aivan heti. Myös neulepaita ja syyskengät, esim. jotkut herrainkengät tai loaferit, ovat listalla.

Nämä Clarksin kengät ovat sellaiset, joita olen silmäillyt jo pitkään »

Alusvaateosastolla taas pari alusmekkoa ja uudet rintaliivit ovat ajankohtaiset.
Mutta mikä ihana tunne on oikeasti tietää, mitä vaatekaappiin tarvitsee! Ja sitten listan kanssa kauppaan ostamaan juuri niitä. Pelkkä ajatuskin saa minut tuntemaan suurta helpotuksen tunnetta.

Huomioita viikon varrelta

Viime maanantaina olin omasta mielestäni pistänyt kokoon aivan loistavan asukokonaisuuden. Ylläni oli valkoinen kauluspaita, musta hame, punaiset sukkahousut, kirkkaanvihreä huivi ja jalassa maastokuvioilliset Converset. Eikä kukaan kehunut asukokonaisuuttani. Työpaikallani kommentoidaan ja kehutaan ihmisten vaatteita ja ulkomuotoa hyvin auliisti, joten odotin saavani edes jonkin kommentin. Mutta ei mitään!

Sitten aloin miettiä, että ketä varten minä oikein pukeudun, itseäni vai muita varten? Itseäni varten tietenkin! Mitä välilä jos joku ei kehu tai kommentoi asuani, jos itse pidän siitä. Ja minähän pidin.

Sain tosin taas huomata, että toimiva vaatekaappi edellyttää myös suhteellisen sopusuhtaista ja jotenkin samoissa mitoissa pysyvää vartaloa. Keskelle viikkoa osuneet "naisten päivät" aiheuttivat turvotusta ja epämukavuutta, mutta en voi syyttää vain niitä. Mutta niin se vain on että pikkuhiljaa vaatekaapin keventäminen alkaa ulottaa lonkeroitaan myös muille elämän osa-alueille.

Tämän viikon jälkeen lähdetään upeannäköisenä kohti uutta viikkoa, juhannusta ja pikkuhiljaa häämöttävää kesälomaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti