11.9.2013

Kevät, kesä, syksy ja kengät

Aina uuden vaatesesongin alkaessa näen listoja siitä, kuinka paljon kenkiä ihmisen pitäisi omistaa. Neljä per vuodenaika näyttäisi olevan joillekin minimi, mutta olen viime aikoina hyväksynyt sen, että minulle tämäkin on keväällä, kesällä ja syksyllä liikaa. Toki saatan omistaa useampia kenkäpareja mutta loppujen lopuksi käytän vain muutamaa. Ehkä kahta. Syy on se, että keväästä syksyyn arkena käyttämäni ulkojalkineet ovat pääasiassa urheilujalkineita.

Kuljen 6 km työmatkani käytännössä aina pyörällä noin puolet vuodesta, noin huhtikuusta lokakuuhun lumitilanteesta riippuen. Töissä minulla on parit sisäkengät joita vaihtelen. En ole laskenut Projektiin mukaan, sillä käytän niitä vain töissä. Ne kerrat kun viikolla tai viikonloppuisin lähden ulos niin että tarvitsen tavallisia kenkiä, ovat sen verran harvassa etteivät tällaiset kengät juuri kulu. 

Kenkä-asiaan on myös lisättävä se, että minun on harkittava kenkäostokseni hyvin tarkkaan. Jalan kokoni on 42–43, jalkapöytä korkea ja lesti leveä, joten siinä ei paljoa joitain kympin ballerinoja ostella. 

Tällä hetkellä syksyn vaatekaappiini kuuluvat ulkokengistä yhdet Clarksin loaferit ja Vibram Five Fingers -tossut. Koen, että tämä on tarpeeksi. Tosin voisi väittää että Vibramit ovat urheilukengät, mutta minä käytän niitä myös muuten. Kun syksy tästä etenee, kylmenee ja satelee enemmän, otan vapauden vaihtaa ainakin nuo Vibramin kengät lämpimämpiin kenkiin jotka myös pitävät vettä paremmin. Hyvät nilkkurit ovat haussa.

Loaferit eivät ole ihan nämä, mutta aika samannäköiset.Miltä oma kenkävarastonne näyttää? Pidättekö mieluiten vain yksiä ulkokenkiä per vuodenaika vai vaihteletteko niitä? Vai onko lukijoitteni joukossa kenties kenkäfriikkejä?

1 kommentti:

  1. Tällä hetkellä käytän pääasiassa kaksia tennareita, toisia töissä ja toisia vapaalla. Lisäksi valikoimassa on toiset työtennarit ja kumisaappaat. Pyrin siihen, etten pitäisi samoja kenkiä joka päivä, koska sillä tavalla kengät kestävät ja jalat jaksavat paremmin. Näiden lisäksi minulla on vielä kahdet tennarit, jotka ovat huonot jalassa ja ne pitäisi ehkä heittää pois, sekä yhdet nahkaiset varsikengät, joita en jostain syystä osaa käyttää, vaikka ostin ne työkengiksi.

    VastaaPoista